Надрукувати
Перегляди: 5394

Десятикласник школи №7 імені Максима Савченка Андрій БЕЗМЕН виборов нагороду ХХІІІ Міжнародної конференції молодих учених ICYS, що відбулась 14-15 квітня в Румунії.

До змагання юнак готувався кілька місяців. Перекладав свою роботу англійською мовою, писав виступ, вивчав принципи ведення ефективної наукової дискусії, брав участь у психологічних тренінгах.

У результаті юний фізик привіз додому заслужену бронзову медаль з фізики за представлення наукового проекту «Високо-економічний, термосифонний кондиціонер «CheapCold». Також школяр нагороджений дипломом І ступеня Національної академії педагогічних наук України».

Нагадаємо, Міжнародна конференція «ICYS» – щорічний захід, який є особливим видом індивідуальних змагань між талановитими юними дослідниками різних країн світу з фізики, математики, інформатики та екології.
Учасниками цьогорічного конкурсу стало понад 150 школярів з 28 країн світу. Було представлено 129 індивідуальних та колективних наукових проектів.

Україну представляли одинадцять переможців національного конкурсного відбору. Учасники конкурсу взяли участь у науковій програмі конференції, а також історично-пізнавальній та культурній програмі, яку організував локальний комітет конференції.

Наступна, ХХIV, Міжнародна конференція молодих вчених, відбудеться у 2017 році в Німеччині.