Надрукувати
Перегляди: 674

З 1 січня розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року.

Про це нагадують у Головному управлінні ДПС у Сумській області. Триватиме така кампанія до 1 травня.

Подання податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік – це конституційний обов’язок громадян. Такий обов’язок у платників податків виникає у випадку отримання:

Разом з тим, декларація не подається, якщо платник податку отримував доходи виключно:

За вибором фізична особа – платник податку подає Декларацію до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси в один з таких способів: особисто або уповноваженою на це особою; надсилає поштою або в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Для зручності платників в Електронному кабінеті ДПС https://cabinet.tax.gov.ua у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2022 року діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, яка передбачає об’єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також декларування частини прибутку контрольованої іноземної компанії.

Додамо, що надавати якісні та доступні послуги на місцях, розвивати території – це важливі та необхідні умови гідного життя людей. Від наповнення місцевого бюджету залежить реалізація важливих для кожного мешканця проєктів економічного та соціального розвитку території.

Тому закликаємо сумчан вчасно подавати декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік, виконавши свій конституційний обов’язок!