0010.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО разом із керівниками медичних закладів Сум обговорила нагальні питання розвитку галузі.

Участь у зібранні взяв також представник Сумського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Ігор КИРЬЯНОВ, який розповів про необхідність посилення контролю за експлуатацією медичного і технологічного обладнання в закладах охорони здоров’я, а також забезпечення вимог пожежної та техногенної безпеки, опрацювання порядку дій при виникненні пожеж. У зв’язку з трагічним випадком, який відбувся у Косівській центральній районній лікарні, представниками районного управління було проведено обстеження закладів охорони здоров’я Сумської міської територіальної громади. Особлива увага зверталася на конструктивні елементи будівель, евакуаційні шляхи і виходи, наявність та технічний стан систем протипожежного захисту, електричних мереж та обладнання, облицювання зовнішніх стін будинків, утримання цокольних, підвальних та технічних приміщень, стан джерел внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання. За підсумками обстеження керівникам та уповноваженим особам надавалася консультативна та методична допомога щодо усунення виявлених порушень, проводилися додаткові інструктажі по дотриманню вимог правил пожежної безпеки.

Заступник міського голови Тамара Іщенко сказала, що робота в цьому напрямку ведеться постійно, адже безпека і медиків, і працівників лікарні, і, звичайно ж, пацієнтів – на першому місці.

Наступним питанням порядку денного стало обговорення ходу проведення вакцинальної кампанії на території громади. Тамара Іщенко зазначила, що ведеться активна просвітницька робота щодо необхідності вакцинації серед працівників виконавчих органів, комунальних установ та підприємств міської ради. Є уже чимало тих структурних підрозділів, де 100% вакцинованих працівників. Більшість свідомо ставляться до питання захисту свого життя та здоров’я, а тому вже щеплюються бустерною дозою. У рамках цього обговорили ситуацію з вакцинацією співробітників КНП.

Керівники медичних закладів повідомили, що також почали працювати у напрямку імунізації працівників та населення додатковою дозою вакцини. Наразі робота ще тільки стартувала, тому про перші результати повідомлять згодом. Але уже можуть із упевненістю сказати, що охочих щепитися значна кількість у різних вікових групах.

Окрім поточної роботи комунальних некомерційний підприємств обговорили також ситуацію зі встановлення кріоциліндрів та кисневих станцій у лікувальних закладах. У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в країні та у світі загалом – є необхідність швидшого завершення робіт у цьому напрямку.

Підсумовуючи нараду, Тамара Іщенко сказала, що протягом 2022 року медична галузь Сумської міської територіальної громади продовжуватиме стрімко розвиватися задля збереження життя і здоров’я людей: «У нас багато здобутків за попередній рік. Проте ми чітко знаємо, що протягом поточного року продовжимо розвиватися у тому ж напрямку – це не тільки боротьба з коронавірусом, це й закупівля дороговартісного та необхідного обладнання, ремонти медичних закладів».