006.jpg

У 2003 році Міжнародна організація праці (МОП) офіційно проголосила 28 квітня щорічним Всесвітнім днем охорони праці. 

Працівники понад ста країн відзначають його, з одного боку, в знак скорботи за людьми праці, що віддали своє життя, знаходячись на робочих місцях, а з іншого – на підтвердження своєї рішучості в боротьбі за поліпшення умов праці, за скорочення числа нещасних випадків і захворювань на роботі.

Всесвітній день охорони праці, проголошений Міжнародним бюро праці 28 квітня, традиційно відзначається і в Сумах. З нагоди Дня охорони праці Організаційним комітетом міста було ухвалено рішення про підтримку рекомендацій МОП щодо основної теми цьогорічної акції — «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

Заходи, присвячені Всесвітньому дню охорони праці, спрямовані на привернення уваги роботодавців до проблем забезпечення на кожному підприємстві, виробничому підрозділі, на робочому місці належних, здорових і безпечних умов праці, створення комфортних умов для працівників. Вчасне розпізнавання залежності стану працівника від стресу, який він отримав, може зберегти його здоров’я, або навіть життя. Тому, управління стресом має стати основним пріоритетом як для роботодавців, так і для самих працівників.

Підсумки заходів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці підведені 28 квітня під час урочистостей за участю очільників області, керівників профспілкових організацій та підприємств міста, служб з охорони праці, працівників.

Цього дня заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ у своєму виступі привітала переможців конкурсів у номінаціях «Кращий працівник», «Краща виробнича дільниця (бригада)», «Краще робоче місце», «Кращий спеціаліст з охорони праці» та всіх присутніх зі святом.

«Відповідальна робота вимагає постійного контролю, спрямованого на створення безпечних умов праці, запобігання аваріям, виробничому травматизму. Тож, бажаю всім працівникам цієї сфери з новими силами та натхненням своїми фаховими діями забезпечувати комфорт та здорову атмосферу на робочому місці», – зазначила посадовиця.

Альона Дмітрєвская вручила кращим працівникам Грамоти міського голови.