006.jpg

Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ повідомила про подальше погіршення епідситуації щодо COVID-19 у Сумах.

Інформуючи про рівень захворюваності, що спостерігався минулого тижня, посадовець повідомила про те, що щодня реєструвалося від 200 до 300 нових випадків COVID-19. Загалом відбулося зростання кількості первинних хворих на 57%, активних хворих – на 50%.

Нині у медичних закладах, що перебувають у підпорядкуванні сумської громади, стаціонарне лікування проходять 112 дорослих і 49 дітей (28 мають підтверджений діагноз). Незаповнених ліжок нараховується відповідно 387 (всі з киснем) і 86 (всі з киснем).

Олена Чумаченко вкотре наголосила на необхідності вакцинації, яка знижує ризик важкого перебігу хвороби, що підтверджується цифрами: за даними управління охорони здоров’я, серед хворих, котрі потребують інтенсивної терапії в реанімації, 100% – невакциновані.

Начальник управління охорони здоров’я розповіла, що наразі в Сумах щеплено 77,9% населення міста. Також вона нагадала про можливість вакцинації дітей віком від 12 років, а також отримання бустерної вакцини, яка відновлює ефективність захисту від недуги, отриману під час першого та другого щеплень.