0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив проконтролювати виконання Постанови КМУ, якою запроваджено граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування.

Голова громади сказав, що цю ситуацію необхідно проаналізувати саме на місцевому ринку. Для цього потрібно дізнатися оптові та роздрібні ціни. Різниця між ними не повинна перевищувати 10%.

«Раніше у нас були повноваження в ОДА щодо перевірки цін. Існувала відповідна інспекція по цінах. Близько трьох років тому її існування було припинене, регуляція цін була відмінена. Націнка була тоді була десь 20%. Зараз націнка на деякі продукти харчування дозволена не більше ніж 10%. Я хочу, щоб ви звернули увагу на ситуацію на нашому внутрішньому ринку міста Суми, яким чином ця Постанова виконується. Якщо це прийнято на рівні держави, то ми повинні цього дотримуватися», – сказав очільник Сум.

Дане доручення Олександр Лисенко адресував відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів та Сумському управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області.