0010.jpg

Директор комунального підприємства 28 квітня о 19.30 отримав телефонний дзвінок про те, що до закритої території КП «Міськсвітло» під’їхало авто колишнього директора підприємства.
З ним була його дружина – працівниця підприємства. В цей же час під’їхало авто з депутатами від фракції БПП «Солідарність» Дмитром ЛАНТУШЕНКОМ та Дмитром ХАНДУРІНИМ. Після чого депутати зайшли на територію підприємства.

«Коли я прибув через 15 хвилин на підприємство, знайшов їх в кабінеті адміністративного приміщення за виступом перед колективом з 6 осіб, котрі в цей час повинні були проходити інструктаж та отримувати роботу для виїзду на лінію. Відповіді про причини їх приїзду на підприємство, без узгодження з міським головою чи його заступниками, я не дочекався та запропонував залишити територію підприємства. Після їх відмови я попередив, що викличу поліцію. На що отримав відповідь від Дмитра Хандуріна, що він сам зателефонує Павлу Карабуті (начальнику поліції м. Суми)», – пояснює Микола ПАРХОМЕНКО.

За його словами, по приїзді поліції, почув від депутатів, що їх запросив на зустріч колектив, прізвище названі не були. В цей час працівники, з котрими проводилась «робота», спостерігали за цим дійством і котрі на запитання «чи це правда?», відповіли що «ніхто їх сюди не запрошував». Також я почув, від «обранців народу», продовжує Микола Пархоменко, що вони є представниками міської ради, а отже засновниками підприємствами, і мають право відвідувати підприємство на свій розсуд. Крім того Дмитро Хандурін заявив, що він є головою тимчасової контрольної комісії з діяльності підприємства і він тут по причині виконання своїх обов’язків.

«Воно ніби то і так, та от лише на всі перевірки «на свій розсуд» необхідні повноваження і від інших членів комісії ради, тим більше, що в протоколі комісії № 4 від 24 березня комісія одностайно ухвалила: п. 1.1 «Завершити роботу тимчасової контрольної комісії Сумської міської ради 7 скликання з перевірки діяльності КП», – наголошує очільник підприємства.

На переконання Миколи Пархоменка, депутати проводили агітаційну роботу з метою підбурення колективу на підписання раніше заготовленої петиції до міського голови з метою впливу на нього для доведення до кінця свого плану по зміщенню з посади директора.

«Тільки шановні депутати, махаючи своїми посвідченнями забувають, що це крила, за допомогою яких вони піднімаються над іншими людьми, не дають їм можливості переступити Закон, в тому числі і «Про статус депутатів місцевих рад» а саме, статтю 8 «Депутатська етика», якою передбачається, що при здійсненні депутатських повноважень вони не мають право використовувати депутатський мандат в особистих інтересах чи в корисних цілях та не можуть допускати використання в публічних виступах недостовірні відомості стосовно підприємств установ та їх керівників. За це необхідно буде відповідати. І цей час наближається», – зазначив Микола Пархоменко і додав, що на даному підприємстві він, відповідно контракту, здійснює управління і відповідає за все, що відбувається з КП, тим більше на території підприємства в неробочий, вечірній час. І таким зухвалим діям, які відбулися 28 квітня, завжди буде давати відсіч.