007.jpg

Під час осіннього призову 2021 року Суми відправили на строкову військову службу 95 юнаків, виконавши планове завдання в повному обсязі.

Як повідомив заступник військового комісара Сумського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман ГАЛАСЮК, у встановленні строки Сумським міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки (МТЦК та СП) було розроблено план проведення призову громадян 1994–2003 років народження на строкову військову службу в жовтні–грудні 2021 року. Військовим комісаром Сумського МТЦК та СП була організована взаємодія з виконавчим комітетом міської ради, керівниками підприємств, установ, організацій та навчальних закладів, а також розроблена та запроваджена низка спільних заходів щодо виконання планового державного завдання з призову громадян на строкову військову службу до лав ЗСУ.

Призовна дільниця була укомплектована всім необхідним інструментарієм, медикаментами та медичним майном та забезпечена автомобільним транспортом.

Для сприяння роботі призовної комісії (придбання канцелярського приладдя); організації розшуку, доправки до призовної дільниці призовників, які ухиляються від проходження строкової військової служби (оплата транспортних послуг), із бюджету Сумської міської тергромади були виділені кошти на загальну суму 55 тис. грн.

Оповіщення призовників про явку на призовну дільницю проводилося шляхом інформування населення про наказ військового комісара Сумського МТЦК та СП через засоби масової інформації та соціальні мережі, а також персональними повістками, поштовими листівками, через ТОВ «Сумський єдиний інформаційно-розрахунковий центр» (інформація була розміщена на платіжних бланках за комунальні послуги для населення), силами особового складу Сумського МТЦК та СП у взаємодії із Сумським районним управлінням поліції ГУНП в Сумській області та технічними працівниками.

Найбільш дієвим та ефективним заходом з оповіщення призовників під час проведення призову громадян на строкову військову службу була робота спільних груп зі складу військовослужбовців Сумського МТЦК та СП та співробітників Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області.

Серед підприємств краще провели оповіщення: ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Насосенергомаш», ПАТ «ВНДІАЕН», ТОВ «Технологія», ТОВ «Гуалапак Україна», ТОВ «Гуала Кложерс Україна».

На базі лікувальних закладів здійснювалися амбулаторні та стаціонарні обстеження, рентгенологічні та інші необхідні медичні дослідження призовників, проводилися аналізи крові на ВІЛ- інфекцію та маркери гепатиту «В», «С» за списками, наданими Сумським МТЦК та СП.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО подякував усім причетним до проведення осіннього призову громадян на строкову військову службу за успішну роботу та відзначив їхню ефективну взаємодію, що дозволила виконати план на 100%.