0012.jpg

У Сумському міському центрі дитячої хірургії, ортопедії та травматології, який діє на базі КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», почали надавати цілодобову ургентну хірургічну допомогу дітям до 18 років.

У структурі операційного блоку – три операційні з новим сучасним обладнанням. У центрі встановлено та введено в експлуатацію ендоскопічну систему з високочастотним електрохірургічним апаратом експертного класу та комплексом інструментів і аксесуарів, що дало можливість розвивати інтервенційну ендоскопічну хірургію. Вона дозволяє проводити радикальні втручання та інвазивні діагностичні процедури через лінійні розрізи та точкові проколи тканин, а також через природні фізіологічні отвори, за допомогою ендоскопічного обладнання. Для таких операцій характерна мала травматичність, а пацієнти швидко відновлюються після процедури.

Також заклад активно використовує пересувний рентгенівський апарат типу С дуга моделі Symbol 5R9 – сучасний цифровий рентгенівський апарат для вирішення широкого спектра клінічних задач методом рентгеноскопії і рентгенографії.

Нагадаємо, Центр дитячої хірургії, ортопедії та травматології відкрили торік 16 лютого. Тут надається планова та ургентна кваліфікована допомога дітям сумської громади та жителям інших громад, котрі потребують  хірургічної, урологічної, ортопедо-травматологічної допомоги. Відділення розраховане на 20 ліжок, усі палати відділення підвищеної комфортності. Також облаштовано окрему палату для пацієнтів з інвалідністю.

Сумський міський центр дитячої хірургії, ортопедії та травматології розташований за адресою: вул. Троїцька, 28. Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 65-90-07.