001.jpg

Головним тренером ФК «Суми» призначено Євгена ЯРОВЕНКА, а його асистентом став Володимир ГОРІЛИЙ.

Євген Яровенко – казахський та український футболіст, українець за національністю, захисник. Заслужений майстер спорту (1989). Олімпійський чемпіон 1988 року, український тренер. За час професіональної футбольної кар’єри виступав за футбольні клуби «Дніпро», «Ворскла» (Полтава), «Металург» (Запоріжжя), «Кривбас» (Кривий Ріг), «Кайрат» (Казахстан), «Сариєр» (Туреччина), «Конту» (Фінляндія).
Тренерську діяльність він розпочав у 1996 році в штабі «Кривбаса», пізніше – запорізькому «Торпедо». З 1999 року працював в ФК «Дніпро», з 2002 року – тренер в донецьких командах «Шахтар-2» та «Шахтар-3», упродовж 2006-2008 років – головний тренер казахського клубу «Єсіль-Богатир» та молодіжної збірної Казахстану. У 2009-2011 роках тренер ФК «Нафтовик» (Охтирка), 2013-2015 – ФК «Тараз» (Казахстан), 2018-2019 – МФК «Металург» (Запоріжжя), 2020 рік – ФК «Перемога» (Дніпро).

«Із надзвичайною відповідальністю прийняв пропозицію очолити команду та усвідомлюю складність завдання. Ми конструктивно поспілкувались із мером Сум та депутатами, керівництвом клубу. Маємо план виходу команди з кризової ситуації, радикального підсилення її складу та професійності. Асистуватиме мені відомий по тренерській діяльності в «Дніпрі» Володимир Горілий. Упевнений, що правильність наших рішень незабаром доведемо результатом на табло», – повідомив новопризначений тренер.

Володимир Горілий – український футболіст і тренер, майстер спорту. Під час професійної футбольної кар’єри виступав за футбольні клуби «Дніпро», «Динамо» (Київ), «Таврія» (Сімферополь), «Хапоель» (Ізраїль) та збірну України.

Після закінчення кар’єри футболіста працював селекціонером у дніпропетровському клубі, а з 1998 року зайнявся тренерською діяльністю. Спочатку входив до тренерського штабу команди «Кривбас-2», а потім був головним тренером другої команди «Дніпра», а потім молодіжного складу дніпропетровців. У 2013 році Володимира Горілого було призначено головним тренером юнацької збірної України віком гравців до 20 років (U-20).

Окрім того, ФК «Суми» виходить із відпустки наступної неділі та розпочинає підготовку до другого кола чемпіонату серед команд клубів Другої ліги ПФЛ України 2021/22. Заплановано три етапи підготовки команди, підсумковий навчально-тренувальний збір в Туреччині на початку березня поточного року.