001.jpg

Департамент соціального захисту населення розпочав роботу із забезпечення за рахунок коштів державного бюджету безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів Міністерства соціальної політики України ветеранів війни, осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

Ветерани війни мають змогу пройти лікування у таких санаторіях:

  • «Перемога» (м. Київ) для лікування захворювань серцево-судинної системи, нервової системи та органів дихання;
  • «Батьківщина» (м. Трускавець) для лікування захворювань урологічного профілю та органів травлення;
  • «Слава» (м. Миргород) для лікування захворювань органів травлення;
  • «Салют» (м. Одеса) для лікування захворювань опорно-рухового апарату, нервової системи та органів дихання.

Департамент соціального захисту населення нагадує щодо черговості надання путівок.

Особи з інвалідністю внаслідок війни та особи з інвалідністю з числа колишніх малолітніх (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язнів концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання в період Другої світової війни, забезпечуються путівками позачергово щороку.

Особи з інвалідністю внаслідок війни з числа осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Другої світової війни, забезпечуються путівками першочергово з числа позачерговиків.

Учасники бойових дій та особи з числа колишніх неповнолітніх (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язнів концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання в період Другої світової війни забезпечуються путівками не частіше ніж один раз на рік.

Учасники бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше, забезпечуються путівками позачергово щороку.

Учасники війни, особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та особи з числа колишніх в’язнів концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання в період Другої світової війни, дружини (чоловіки) померлих жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю, які не одружилися вдруге, забезпечуються путівками не частіше ніж один раз на два роки.

Путівки видаються відповідно до медичних рекомендацій з урахуванням пільг, передбачених законодавством для конкретної категорії осіб, у порядку черговості.

Для того, щоб перебувати на обліку, необхідно звернутися до департаменту соціального захисту населення (м. Суми, вул. Харківська, буд. 35) із заявою та документами: медичною довідкою закладу охорони здоров’я за формою № 070/о; копією посвідчення, яке підтверджує статус особи; копією паспорту; довідкою з місця роботи про те, що особа не отримувала путівку (для працюючих осіб).

Заповнені заяви разом з необхідними документами необхідно надіслати поштовим відправленням на адресу: 40035, м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, або залишити у скриньці, яка знаходиться у фойє адміністративної будівлі департаменту соціального захисту населення за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35.

Громадяни, які бажають особисто надати відповідні документи, можуть попередньо записатися на прийом за телефонами: 78-88-88, 78-71-22, 78-71-23. Дотримання протиепідемічних заходів при зверненні до департаменту є обов’язковим.