006.jpg

Управління Державної служби якості освіти в Сумській області провело управлінський інтенсив «Як налагодити освітній процес в умовах дистанційного навчання», до якого долучилися педагогічні працівники закладів освіти сумської громади.

Захід відбувся за співпраці з Центром професійного розвитку педагогічних працівників.

Педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти Сумської області ознайомилися з основними вимогами щодо організації освітнього процесу в умовах дистанційного навчання. Власним досвідом поділилися сумські педагоги.

Лариса СОПІНА, директор СПШ № 30 «Унікум», розкрила лайфхаки щодо роботи з учнями «Нової української школи» під час дистанційного навчання. Світлана РЕЗНІКОВА, заступник директора ЗЗСО № 21, наголосила на особливостях комунікації з батьками як на одному з чинників створення безпечного та комфортного освітнього середовища в умовах дистанційного навчання. Ірина ШЕВЧЕНКО, заступник директора ЗОШ № 27, зупинилася на Інтернет-додатках, які сумісні з Microsoft Teams. Світлана ІВЧЕНКО, заступник директора ССШ № 2, поповнила педагогічну скарбничку присутніх секретами налагодження комунікації з учнями під час дистанційного навчання. Євгеній КОЗОЛУП, учитель інформатики ССШ № 17, представив досвід роботи закладу щодо інформаційної безпеки під час дистанційного навчання.

Усі пристуні наповнили свої кейси щодо налагодження освітнього процесу в умовах дистанційного навчання, отримали поради та нові ідеї. Учасники та спікери управлінського інтенсиву переконалися, що обмін досвідом – запорука успішного налагодження освітнього процесу в закладах освіти.