007.jpg

Управлінням стратегічного розвитку міста був розроблений проєкт, який пройшов відбірковий етап грантового конкурсу «Пілотування портфельного підходу до муніципальних перетворень» та отримав фінансування для реалізації.

Завдяки участі у цій програмі створено можливість для розвитку потенціалу громади, підвищення шансів на швидке відновлення після кризи, спричиненої пандемією COVID-19, шляхом пілотування комплексних рішень та інноваційних інструментів розвитку і підвищення стійкості.

Ініціатива спрямована на зміцнення потенціалу органів місцевого самоврядування задля посилення сталого та «зеленого» розвитку міст, сприяння економічному зростанню через впровадження інновацій та пілотування нових прогресивних підходів до управління розвитком.

У рамках одного з компонентів цього проєкту міста Суми, Львів, Мелітополь, Полтава та Тростянець отримали право скористатися грантовими коштами в сумі до 60 тис. євро для впровадження власних інноваційних проєктів.

Нагадуємо, що місто Суми є дійсним членом Ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання». На початку серпня 2019 року у Сумах було затверджено «План місцевого економічного розвитку», який розроблявся у рамках вищезгаданої Ініціативи.