003.jpg

Секретар міської ради Олег РЄЗНІК зустрівся з представником дипломатичного представництва України в Китаї.

До Сум завітали член дипломатичного представництва України в КНР Сергій КАПУЗО, представник ТПП України на півдні Китаю, генеральний секретар Українсько-Китайської промислово-торговельної Асоціації Го ПЕН СЯН та представник ТОВ Інститут освіти «Один пояс – один шлях» Світлана СМІРНОВА.

На заході також були присутні начальник відділу інвестицій та зовнішнього партнерства Департаменту фінансів, економіки та інвестицій Валентина ХИЖНЯК та заступник начальника відділу інвестицій та зовнішнього партнерства Катерина ГАВРИЛОВА.

Олег Рєзнік ознайомив гостей із економічним, науковим та культурним потенціалом сумської громади. Зокрема, під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці у сфері бізнесу, інноваційних заходів та обміну в галузях науки, освіти і культури.

«Вже протягом багатьох років наша громада зміцнює україно-китайські відносини, підписуючи угоди про співпрацю із містами КНР, це – Чжуцзі, Сіньсян та Харбін. Минулого року відбулося підписання листа про наміри налагодити партнерські відносини між Сумами та містом Гуйян. Наша громада зацікавлена у тому, щоб китайські підприємства відкривали тут виробництво. Тим більше, що у Сум є позитивний досвід співпраці з міжнародними інвесторами», – зазначив Олег Рєзнік.

Під час розмови сторони обмінялися думками щодо розвитку Індустріального парку «Суми» та переглянули презентаційний відеоролик про парк. 

Наприкінці зустрічі Сергій Капузо висловив впевненість, що всі ініціативи щодо посилення партнерських відносин та задуми щодо співробітництва міста Суми і міст КНР будуть продовжені.