Надрукувати
Перегляди: 605

На виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА минулого тижня мобільні групи продовжували здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської територіальної громади.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО, з 4 по 10 лютого мобільними групами було проведено перевірку 185 працюючих об’єктів, що здійснює господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо).

За грубе порушення карантинних заходів мобільними групами, а також патрулями поліції під час чергування було складено вісім актів перевірки, п'ять протоколів за статтею 42 КУпАП та три протоколи за статтею. 44-3 КУпАП.

Задля посилення контролю за дотриманням протиепідемічних норм до чергування залучались військовослужбовці військової частини 3051 Національної гвардії України.

За інформацією заступника начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Галини ДАЦЕНКО,  минулого тижня працівники відділу торгівлі спільно з фахівцями Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби та управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» взяли участь у чотирьох рейдах, три з яких відбулися містом: пр-т Курський, вул. Роменська, вул. Петропавлівська та вул. Горького та один в с. Піщане.

Загалом обстежено 29 об'єктів. За порушення санітарних норм складено п'ять протоколів за статтею 42 КУпАП і один за статтею 44-3 КУпАП. Також, працівниками управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» складено два адміністративних протоколи за статтею 152 КУпАП за непочищені тротуари біля об'єктів торгівлі.

Тривали відповідні перевірки й у сфері транспорту. За словами начальника відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергія ЯКОВЕНКА, 10 лютого проведено перевірку на базі ФОП Олійник А. Г., – встановлено, що працівники підприємства, які працюють на лінії, забезпечені дезінфікаційним розчином та захисними медичними масками.

Також працівниками відділу у вівторок, 8 лютого, перевірено роботу автобусів у напрямку Баранівки на маршрутах №№ № 7, 16, 57А, 62. Загалом оглянуто 18 автобусів.

У середу, 9 лютого, працівниками відділу перевірено роботу автобусів на маршрутах №№ 1, 3, 4, 12, 15, 20, 52.