Надрукувати
Перегляди: 654

Фінал Всеукраїнського турніру із медіаграмотності серед шкільних команд прикордонних територій України відбувся 7 лютого.

Захід відбувся завдяки співпраці Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ Сумщини» та Молодіжної ради при СМР у межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Проєкт реалізовується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

І Всеукраїнський турнір із медіаграмотності старшокласників спрямований на те, щоб допомогти українській молоді сформувати навички критичного сприйняття інформації, необхідних для виявлення та формування стійкості до дезінформації, пропаганди та інших форм маніпулювання, зокрема через інтеграцію й у шкільні предмети (української мови, літератури, історії), толеруючи принципи академічної доброчесності, культури слова, поваги соціокультурного середовища, у тому числі через створення власних медіатекстів.