002.jpg

Під головуванням заступника міського голови Тамари ІЩЕНКО відбулась нарада з головами Великочернеччинського, Піщанського, Битицького і Стецьківського старостинських округів Сумської територіальної громади щодо покращення якості медичного обслуговування жителів приєднаних сільських територій.

Нарада відбулась на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» за участі працівників управління охорони здоров'я і департаменту соціального захисту населення.

«Розвиток медичної інфраструктури в старостинських округах має стати одним із пріоритетів для голів старостинських округів. Медична послуга повинна залишатись доступною для всіх жителів. Наразі треба докласти всіх зусиль, щоб пришвидшити громадянами підписання декларацій, бо це дасть більше фінансування на первинну ланку. Така робота вимагає тісної співпраці місцевої влади, керівників лікарень і депутатів», – наголосила Тамара Іщенко.

Посадовець також звернула увагу голів старостинських округів на проведення вакцинальної кампанії, адже це, за її словами, проблема – соціальна: «Питанням охоплення якнайбільшої кількості осіб мають займатися не тільки медики, чи профільні підрозділи, а й інші органи, що опікуються громадою. На підприємства, в установи та організації з великою чисельністю працівників виїздять мобільні бригади. Тож керівники цих підприємств можуть звернутися зі сформованими списками охочих вакцинуватись до комунальних медичних закладів, що здійснюють вакцинацію, і щепити громадян на місцях для їхньої зручності».

На аспектах забезпечення сільського населення громади медичною допомогою зосередив увагу заступник начальника управління охорони здоров'я Степан ПАК. Зокрема, посадовець наголосив на тісній взаємодії представників влади сільських громад із представниками медичної галузі, зокрема, профільного управління.

Степан Пак довів до відома голів інформацію щодо медичних програм, які фінансуються з бюджету Сумської територіальної громади, – це слухопротезування для дорослого і дитячого населення, ендопротезування великих суглобів, зубопротезування захисникам України і членам їх сімей, стоматологічна допомога пільговим категоріям населення.

Під час наради зупинились також на питаннях соціального захисту населення сільських територій. Зокрема, заступник директора департаменту соціального захисту населення Алла КОТЛЯР детально розповіла  про допомогу на догляд за хворими дітьми. Вона також довела до відома присутніх інформацію щодо державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю.

Зауважимо, подібні наради з головами старостинських округів керівництво Сумської міської територіальної громади проводить на постійній основі, – старости збираються щотижня з переліком питань, які їх хвилюють і потребують нагального вирішення.

Як наголосила заступник очільника Сум Тамара Іщенко, лише завдячуючи тісній співпраці між усіма представниками влади можна досягти позитивного результату в різних сферах життєдіяльності громади.