007.jpg

На виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА минулого тижня мобільні групи продовжували здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської територіальної громади.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО, з 11 по 17 лютого мобільними групами було проведено перевірку 200 працюючих об’єктів, що здійснює господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо).

За грубе порушення карантинних заходів мобільними групами, а також патрулями поліції під час чергування було складено 16 актів перевірки, 14 протоколів за статтею 42 КУпАП та шість протоколи за статтею 44-3 КУпАП.

Задля посилення контролю за дотриманням протиепідемічних норм до чергування залучались військовослужбовці військової частини 3051 Національної гвардії України.

За інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега ДУБИЦЬКОГО, минулого тижня працівниками структурного підрозділу спільно з фахівцями Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області та ГУНП в Сумській області перевірено дотримання карантинних вимог на 19 об’єктах торгівлі та закладах ресторанного господарства, розташованих по вул. Кооперативна, вул. Соборна, пров. Терезова, вул. Воскресенська та вул. Металургів. За порушення карантинних вимог спеціалістами Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області складено дев'ять протоколів за статтею 42 КУпАП та працівниками ГУНП в Сумській області складено один протокол за статтею 44-3 КУпАП.

За словами начальника відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергія ЯКОВЕНКА, за період з 14 по 18 лютого проведено контрольну перевірку вимог дотримання вимог карантинних обмежень на базі ТОВ «Престиж-Лайн». Перевізнику надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів у засобах індивідуального захисту та проведення дезінфекції робочої зони.

Міський голова доручив відділам і управлянням, які беруть участь у роботі мобільних груп, провести інструктаж серед суб'єктів господарювання і водіїв транспортних засобів щодо дій у разі спрацювання системи сповіщення і виникнення нештатної ситуації, а також долучитися до перевірок укриттів у місті.