Надрукувати
Перегляди: 3742

5 травня у Сумському обласному академічному театрі драми і музичної комедії ім. Щепкіна відбулося культурно-мистецьке свято «Дякуємо за Перемогу».


На захід завітали керівники міста та області, які щиросердно привітали присутніх в залі ветеранів війни, учасників бойових дій.

Міський голова Сум Олександр ЛИСЕНКО з глибою шаною звернувся до захисників вітчизни: «Цього року ми разом із вами відзначаємо 71 річницю Великої Перемоги над фашистськими загарбниками. Ваш подвиг навіки залишиться в історії нашої держави та слугуватиме прикладом відваги, мужності та незламності духу ще не для одного покоління українців. Підтвердженням цього є боротьба наших хлопців на Сході України, які в запеклій боротьбі відстоюють цільність нашої держави. Переконаний, що жага до волі тече в жилах кожного українця. Саме тому, ми одержали перемогу в далекому 1945 і переможемо нині, адже з нами Бог і з нами правда».

Разом із тим очільник обласного центру зауважив, що міська влада робить все від неї залежне, аби ті, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу, мали гідне життя.

Потому на ветеранів чекав чудовий концерт, сповнений хвилюючих миттєвостей та переживань. Своїми номерами присутніх порадували творчі колективи міста та області.
Нагадаємо, нині в Сумах мешкає близько 9 тисяч ветеранів війни, із них майже 3 тисячі – ветерани Другої світової війни. Саме для тих, хто брав безпосередню участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, з міського бюджету буде виділено по 1000 грн.

Окрім того, відповідно до міської програми «Місто Суми – територія добра та милосердя», за рахунок коштів міського бюджету також проводиться низка виплат ветеранам Другої світової війни.