002.jpg

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артур ПЕТРОВ під час щопонеділкової наради розповів міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ про роботу системи оповіщення та інформування жителів громади щодо дій в надзвичайних ситуаціях.

Начальник профільного відділу повідомив, що новозбудована система оповіщення складається з 39 зовнішніх та 95 внутрішніх блоків, які розташовані на території міста. За результатами останньої перевірки – система працює, усі недоліки виправляються в робочому порядку. Вона дає змогу сповіщати не тільки за допомогою сигналу сирени, а й через текстові повідомлення.

Окрім того, для населення розроблено інформаційні буклети та плакати. Після виготовлення їх розповсюдять серед мешканців громади. Також підготовлені листи до обслуговуючих організацій, де зазначено про необхідність розміщення на інформаційних стендах та дошках оголошень біля під’їздів багатоквартирних будинків інформації щодо дій населення у надзвичайних ситуаціях. Такі дані є і на Інформаційному порталі міської ради – у розділі «Банери» – «Населенню при виникненні надзвичайних ситуацій».

Також у цьому розділі розміщено карту найпростіших укриттів. Профільна комісія, яка їх обстежує, ще працює, тому перелік оновлюватиметься.

Олександр Лисенко доручив своєму першому заступнику Михайлові БОНДАРЕНКУ та начальнику відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артуру Петрову взяти під особистий контроль усі завдання, пов’язані з інформування населення з вищезгаданого питання. Також він додав, що необхідно плакати з актуальною інформацією щодо дій населення в надзвичайних ситуаціях розмістити і в громадському транспорті.