002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував новостворене отоларингологічне відділення у КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

Разом із заступником начальника управління охорони здоров’я Степаном ПАКОМ та директором лікарні Валентиною ДОМІНАС очільник громади оглянув відділення та поспілкувався з персоналом.

У відділенні розміщено п’ять палат, одна з яких – із покращеними умовами перебування. Усі 15 ліжко-місць, наявних тут, під’єднані до системи киснепостачання. У разі необхідності кількість ліжко-місць може бути збільшена до 25. Окрім того, у відділенні створені умови для перебування осіб з інвалідністю – це обладнані згідно з нормами інклюзії туалет та душова кімната, палати.

«У нас наявні всі умови для лікування пацієнтів різного ступеня тяжкості. Оперативне втручання у нас проводиться відповідно до плану роботи відділення. Для цього є все необхідне – висококваліфіковані спеціалісти, операційна, сучасне обладнання», – зазначила директор лікувального закладу.

Вона додала, що за кошти Національної служби здоров'я України закупили обладнання на загальну суму 2 млн 230 тис. грн, 70 тис. грн – за кошти КНП провели закупки меблів, а за 540 тис. грн – провели ремонтні роботи, використавши кошти спецрахунку закладу охорони здоров’я. Також заплановано виділення коштів із бюджету громади для закупки додаткового обладнання

Завідувач відділення, лікар-отоларинголог вищої категорії Ігор КУЗНЕЦОВ сказав, що завдяки такому відділенню та наявному в ньому обладнанню уже відчувається покращення якості послуг, що надаються: «Це як прорив – ми можемо робити такі операції, такі втручання, які в області до цього не виконувалися. До нас звертаються пацієнти зі всієї Сумщини і не тільки. Для цього необхідно мати направлення, за наявності якого послуги надаються безоплатно. Відповідні кошти закладу відшкодовує НСЗУ. І ми, дійсно, маємо потужну команду, щоб надавати кваліфіковану медичну допомогу тим, хто цього потребує. Ми дякуємо керівництву лікарні, що підтримали таку ініціативу й зуміли втілити її в життя».

«Ми всі бачимо те, як сьогодні розвивається медицина в державі й у нашому місті, адже здоров’я сумчан – один із найголовніших пріоритетів. Гарний приклад цьому – наша Центральна міська лікарня. Ми бачимо, що тут немає такого відділення, яке не відремонтоване. Ми готуємося до відкриття ще деяких відділень, які з часом будемо презентувати. Сьогодні ми показуємо отоларингологічне відділення. Воно оснащене сучасною апаратурою. Додатково ми ще плануємо придбання обладнання, яке дозволить робити оперативні втручання на вищому, європейському рівні. У місті Суми такого обладнання ще немає», – сказав Олександр Лисенко.

Насамкінець він додав, що завдяки такій роботі вже помітний розвиток медичного туризму, адже до Сум все частіше приїжджають пацієнти з інших областей, аби отримати кваліфіковану допомогу спеціалістів.