0012.jpg

У Сумах дотримання громадського порядку контролюється за 24 маршрутами.

Щодня з 7:30 до 17:00 це контролюють групи патрулювання у складі працівників поліції та мешканців громади, повідомляє начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО. Він наголошує, що з 18:00 діє комендантська година, будь-який рух містом заборонений, за винятком екстрених служб, які виконують свої повноваження.

Патрулювання Сум здійснюється за 24 маршрутами. Завдання – перевірка документів, попередження мародерства, профілактика адміністративних та кримінальних правопорушень. Патрулі працюють спільно з черговою частиною, здійснюють оперативне реагування на виклики та повідомлення, що надходять від громадян.

За інформацією інспектора сектору превентивної комунікації Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області Яни ТЕРЕЩЕНКО, лише минулої доби під час перевірки було виявлено двох громадян з автоматом АК-74 (у одного з них – два автомати та до 30 набоїв) без відповідного дозволу на зброю, в іншого був пістолет ПК і вісім набоїв. Нагадуємо, що відповідне право на користування зброєю серед цивільного населення та посвідчення встановленого зразка мають учасники тероборони.

Випадків мародерства не виявлено.