0012.jpg

6 травня на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти» відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок 5 захисникам України.


Відтепер кожен, хто відвідуватиме цей навчальний заклад, знатиме, що тут в різні часи навчалися справжні герої, які полягли, захищаючи честь та гідність своєї держави, а саме Сергій ПАЛЕШКО, Ігор ЗАВАЛЬНИЙ, Артем КУЗЯКОВ, Микола НІКОЛАЄНКО та Дмитро ЛІСОВЕНКО.

Під час урочистого відкриття меморіальних дошок були присутні представники обласної та міської влади.

Міський голова Сум Олександр ЛИСЕНКО звернувся до згорьованих батьків загиблих військовослужбовців: «Немає таких слів, які б втамували ваш біль та смуток. Це правда. Єдине, що можна зробити – це підтримати вас у важку годину та низько схилити перед вами голову. Ви виховали справжніх воїнів, для яких на першому місці був – громадянський обов’язок».
Також очільник обласного центру нагадав присутній на заході молоді про те, що вони повинні бути гідними героїчних подвигів, які здійснили бійці, адже колись і для них все починалося з парти рідного навчального закладу.

З керманичем міста погодився і директор Державного професійно-технічного навчального закладу Віталій МЕЛЬНИК. Він подякував всім, хто допомагав увіковічнити пам'ять про подвиг воїнів-земляків. Разом із тим Віталій Мельник наголосив, що кожен повинен роботи все від нього залежне, аби принципи честі та незламності завжди були на першому місті.

Всі присутні вшанували полеглих бійців хвилиною мовчання, запалили лападки та поклали квіти до підніжжя «меморіальної алеї».