Надрукувати
Перегляди: 1646

У навчальних закладах обласного центру пройшов ряд заходів з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.


До цього дня готувалися учні та педагогічний колектив школи № 4. Тут 5 травня відбулася лінійка-реквієм, присвячена другій річниці з дня загибелі Героя України, співробітника Центру спеціальних операцій Служби безпеки України, полковника Олександра АНІЩЕНКА, нагородженого орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, Почесного громадянина м. Суми. На лінійці були присутні батьки та дружина Героя , представники міської та обласної влади.

Адміністрація, учні та гості школи вшанували пам’ять Героя України Олександра Аніщенка покладанням квітів до меморіальної дошки та відвідали могилу Героя України на Центральному цвинтарі.

Також цього дня школа № 7 імені Максима Савченка підготувала урочисту літературно – музичну композицію до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні «Пам’ятаємо і не забудемо ніколи». Відбулася вона у геріатричному пансіонаті для людей похилого віку.

А от Днем раніше, 4 травня, в актовій залі школи №18 відбулося свято «Салют Перемозі!» за участю міської ради ветеранів України. На урочистостях з нагоди 71 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні були присутні ветерани та учасники війни. Для них звучали патріотичні пісні у виконанні учасників народного хору ветеранів війни та праці.
Учні школи, учасники художньої самодіяльності, подарували гостям музичні вітання, а також квіти та найкращі слова вдячності й побажання міцного здоров’я.