Надрукувати
Перегляди: 1536

У м. Києві завершився ХІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця, звідки учень Сумської дитячої музичної школи №1 Дмитро СЕМИКРАС повернувся лауреатом в молодшій групі, з ІІІ премію та бронзовою медаллю.


Такого вагомого результату сумчанин досяг попри те, що участь у конкурсі брали участь 77 молодих піаністів з 11 країн світу.

Відбір учасників здійснювала дирекція конкурсу на підставі документів, що підтверджують отримані раніше перемоги в конкурсах. Конкурсні прослуховування в молодшій групі відбувалися в три тура. В першому турі брали участь 19 конкурсантів, 9 з них потрапили у півфінал і 6 – у фінал.

Перемога 14-річного Дмитра Семикраса на цьому конкурсі далеко не перша. До цього були перемоги на Всеукраїнському конкурсі ім. Л.Бетховена (Харків, 2008 рік, ІІ премія), Регіональному конкурсі юних виконавців ім. П.І.Чайковського «Пролісок» (Суми, 2009 рік, І премія), ІІ Міжнародному конкурсі «Сходження» (Ялта, 2010 рік, ІІ премія), ІІ Міжнародному конкурсі молодих піаністів «Слобожанська фантазія» (Суми, 2011 рік, І премія), ІХ Міжнародному конкурсі молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця в номінації «Горовиць Дебют» (Київ, 2011 рік, 6 місце), Всеукраїнському конкурсі на краще виконання творів італійських композиторів «Класичний меридіан» (Київ, 2012 рік, І премія), Міжнародному конкурсі піаністів «Золота клавіша» (Франкфурт-на-Майні, Німеччина, 2013 рік, І премія), Міжнародному конкурсі-фестивалі «Сбербанк Дебют» (Київ, 2013 рік, дипломант), Обласному конкурсі піаністів (Суми, 2015 рік, І місце), Міжнародному конкурсі юних піаністів пам’яті С.Ріхтера (Житомир, 2015 рік, І премія).

За результатами трьох турів журі конкурсу під головуванням професора фортепіанного факультету Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського Валерія КОЗЛОВА визначило переможців, де Дмитро Семикрас отримав звання лауреата конкурсу в молодшій групі, ІІІ премію і бронзову медаль.

Крім цього, генеральний директор конкурсу Юрій ЗІЛЬБЕРМАН вручив Дмитру спеціальний приз «За краще виконання твору С.Рахманінова».