001.jpg

6 травня міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав зі святами ветеранів та учасників бойових дій, які знаходяться на лікуванні в обласному госпіталі для ветеранів та інвалідів.


Вже традиційно керівництво області та міста напередодні відзначення роковин Другої світової війни, вітає ветеранів квітами, подарунками та щирими словами подяки.

Міський голова особисто відвідав лікарняні палати ветеранів, поспілкувався та оглянув умови їх перебування.

96-річна Галина Трохимівна НАУМЕНКО радо зустрічає гостей. Хоч і на лікарняному ліжку, але зізнається, залюбки проходить курс лікування в цьому госпіталі, де пам’ятають подвиг учасників бойових дій, піклуються та оточують увагою. Дуже полюбляє спілкування з сусідами по палаті, співати фронтові пісні, які пам’ятає й досі.

«Звісно, страшне лихоліття війни назавжди закарбувалося в пам’яті, було важко, довелося багато працювати. Все пам’ятаю, немов було все вчора. Але все ми пережили», – з усмішкою поділилася учасник бойових дій.

У госпіталі, як і кожного року, для підопічних накрили святковий стіл, свої творчі номери подарували пісенні та танцювальні колективи.

Нагадаємо, з метою поліпшення життєзабезпечення ветеранів війни, відповідно до міської програми «Місто Суми – територія добра та милосердя», за рахунок коштів міського бюджету проводиться: виплата щомісячної стипендії 10 ветеранам підпільно-партизанського руху в роки Великої Вітчизняної війни в розмірі 50 % від прожиткового мінімуму; виплата щомісячної стипендії 3 визволителям міста Суми в розмірі 50% від прожиткового мінімуму; виплата щомісячної стипендії 17 учасникам бойових дій та інвалідам війни, яким виповнилось 95 і більше років, в розмірі 15% від прожиткового мінімуму; виплата щомісячної стипендії 7 особам, яким виповнилось 100 і більше років в розмірі 15% від прожиткового мінімуму.

Також здійснюється фінансова підтримка громадських організацій ветеранів на загальну суму 110 тис. грн. та надаються пільги по сплаті за житлово-комунальні послуги 14 сім’ям (16 особам) загиблих воїнів-інтернаціоналістів.