Надрукувати
Перегляди: 594

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у заході, присвяченому Дню пам’яті про аварію на Чорнобильській АЕС.

Також подякувати всім ліквідаторам та вшанувати пам’ять про тих, хто віддали свої життя заради безпечного майбутнього всієї планети, прийшли також заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, представники міської та обласної влади, громадські організації, військові, активні сумчани.

Очільник громади сказав, що наприкінці квітня щороку ми згадуємо ті страшні події, які відбулися в 1986 році: «Тоді не всі відразу зрозумілі, що відбувається насправді. Це страшний час для всієї країни, для всього світу. Така техногенна катастрофа, яка тоді відбулася, була й залишається найбільшою в історії всього людства. Але її зупинили. Зупинили ви – ліквідатори, у яких помітна яскрава риса, яка притаманна кожному українцю – це здатність до самопожертви заради свого народу».

Олександр Лисенко повідомив, що наразі знову наші хлопці й дівчата, не думаючи про своє життя, про своє здоров’я – йдуть на захист своєї країни, рятуючи від окупанта не одну країну світу.

Заступник міського голови Віра Мотречко повідомила, що міська влада для підтримки чорнобильців робить чимало. Усі прийняті міські цільові програми, створені для підтримки цієї групи населення, працюють. Пільги, які гарантує держава і місто для чорнобильців, ми нараховуємо у повному обсязі. Хоч ми і працюємо в умовах війни, але намагаємося максимально забезпечувати соціально незахищені верстви населення.

Міський голова подякував усім людям, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та висловив слова співчуття родинам тим, хто віддали свої життя, рятуючи весь світ від «невидимого» ворога.