002.jpg

Саме з цією метою 7 травня до Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту № 11 завітали гості з Польщі, які потурбувалися про те, аби в цьому навчальному закладі учні здобували практичні навички майбутньої професії на сучасній зварювальній техніці європейського зразка.

До участі у заході долучилися також представники міської та обласної влади.

Дректор Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту № 11 Ігор КОЗОЛУП розповів присутнім про те, яким чином триває навчальний процес
та продемонстрував доробки учнів, серед яких речі, корисні для домашнього вжитку.

Потому гості рушили до спеціального навчального класу, де й буде замінено зварювальні апарати та іншу техніку на польську.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, оглянувши техніку, ствердно сказав, що без сумніву вона дає змогу як найкраще освоїти професію зварювальника на європейському рівні. А це в свою чергу означає, що спеціалісти, які будуть закінчувати цей навчальний заклад будуть затребувані не лише на теренах України, але й за кордоном.

З цією думкою погодився і Президент ТОВ «Крісмар» Кшиштоф КОСІНСЬКИЙ. Він передав сертифікат, який засвідчує право на користування цією технікою, директору Сумського ВПУ будівництва та автотранспорту.

Згодом, як було домовлено між Сумською міською радою та ТОВ «Крісмар», на базі даного навчального закладу запрацює цілий навчальний центр. Такий нині працює лише в місті Кременчук.

Тут, отримавши теоретичні та практичні навички, випускники зможуть отримати роботу на будь-якому підприємстві в Європі, адже вже будуть ознайомлені із європейською технікою.

Окрім того, Президент ТОВ «Крісмар» Кшиштоф Косінський зауважив, що Суми рухаються в правильному напрямку, адже дбають про розвиток професійної технічної освіти, а польська сторона готова підтримувати таку ініціативу.