Надрукувати
Перегляди: 949

Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) за фінансової підтримки Європейського Союзу оголошує другу хвилю конкурсу для підтримки ветеранських та волонтерських організацій «Тримаймо стрій!» у рамках проєкту «EU4USociety».

З початком повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року, діяльність волонтерів в Україні набула нового небаченого розмаху. Зараз волонтерським організаціям важливо продовжувати бути у строю, зберігати темпи роботи та мотивацію. Ветеранські організації, своєю чергою, також стали центрами тяжіння у своїх громадах та зосереджені на підтримці людей, які постраждали від війни. Цей конкурс орієнтований на підтримку волонтерських та ветеранських об’єднань, які разом зі своїми спільнотами та місцевими громадами прокладають шлях до української перемоги.

Мета конкурсу – допомогти волонтерським та ветеранським об’єднанням посилити та зберегти свою інституційну стійкість та сприяти розбудові соціальної згуртованості, самоорганізації, взаємодопомоги, відновленню безпечного середовища у громадах.

До участі у конкурсі запрошуються: благодійні організації та громадські неприбуткові об’єднання, які:

Пріоритети конкурсу

Тематичні пріоритети конкурсу

Проєктні пропозиції, що подаються на конкурс, мають передбачати діяльність організації за одним або кількома з тематичних пріоритетів цього конкурсу:

Бюджет проєктної пропозиції не може перевищувати 25% від суми коштів, забраних організацією з інших джерел у 2022 році або протягом 2021 року (що може бути підтвердженим публічно доступною фінансовою звітністю організації).

Значна частина проєктної діяльності та бюджету проєкту може бути спрямована на інституційну підтримку учасників конкурсу, в тому числі забезпечення їх сталого функціонування – зокрема, шляхом покриття таких витрат, які не можна покрити із зібраних пожертв (заробітні плати та гонорари, адміністративні та логістичні видатки, оренду та ремонт транспортних засобів, придбання необхідного обладнання, матеріалів, пального, програмного забезпечення, оплату послуг зв’язку, навчання, медичної, психологічної, юридичної допомоги тощо).

Також заохочується спрямованість діяльності та відповідних витрат бюджету на здійснення проєктної діяльності організації для забезпечення триваліших результатів – відповідну роботу з цільовими аудиторіями, органами влади, громадами.

Обсяги фінансування та терміни виконання проєктів

Мінімальний розмір гранту: 250 000 гривень.

Максимальний розмір гранту: 750 000 гривень.

Загальний бюджет конкурсу становить 11 250 000 грн.

Термін реалізації проєктів – не більше 6 місяців.

Порядок подання проєктних пропозицій

Подання проєктних пропозицій здійснюється шляхом заповнення аплікаційної онлайн-форми.

Кінцевий термін подання проєктних пропозицій – 23 травня 2022 року.

Оголошення результатів – 6 червня 2022.

Контактні особи:

Ольга Гальченко, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ольга Квашук, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Детальніше про умови конкурсу