Надрукувати
Перегляди: 853

У рамках Днів Європи в Сумах  відкрилася виставка художніх робіт «З Європою в серці».

Святкування Днів Європи в Сумах завжди відзначалося велелюдністю публічних заходів, що відбувалися на відкритих майданчиках з креативними локаціями, носили розважально просвітницький характер та збирали понад 3000 сумчан, – акцентує директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН. – Цьогоріч, в умовах воєнного стану, ми не витратили жодної копійки бюджетного фінансування, але заходи, що увійшли до затвердженої міським головою програми, від того не втратили яскравості та змісту. Скоріше  навпаки – всі вони наповнені  щирими емоціями та  почуттями учасників заходів: чимало творчих відеовітань, звернень,  вокалу, декламування, вияву талантів, знань, інтелекту. Олександр ЛИСЕНКО підтримує такий підхід у роботі – це своєрідний іспит на внутрішній ресурс структурних підрозділів, їх працівників, усіх сумчан. Виставка «З Європою в серці» – це надзвичайно майстерні роботи, виконані на професійному рівні, що писалися за кордоном, за враженнями від побаченого в країнах Євросоюзу – Польщі, Італії. В них – авторське бачення пейзажів, міських вуличок, просторового розвитку, атмосферності подій, явищ та почуттів.

Центральна міська бібліотека ім.Т. Г. Шевченка привітно експонує художні твори та збирає шанувальників.  Начальник управління культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА пояснює: «Викладачі та учні Сумської дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка  представили 55 картин, графіки та живопису, виконаних у різних техніках: олійного акрилового та акварельного живопису, різноманітно представлені графічні техніки, графітний олівець, пастель, туш, авторські поєднання технік. Автори писали свої картини на пленері у Любліні, польському місті, що давно стало для нас більше ніж місто-партнер та об’єднало учасників економічних, наукових, культурних форумів та проєктів». Наталія Цибульська зауважила, що в цій експозиції багато енергії та почуттів. А відзначення Днів Європи передбачає ще чимало цікавих проєктів, реалізованих спільно з містянами.

Антоніна  Кохан додала, що сьогодні 10 тисяч сумчан шкільного віку разом з батьками виїхали з Сум. Вони знайшли собі тимчасові домівки майже у всіх 27 країнах Євросоюзу, вивчають мову, побут, культуру, архітектуру, ходять у садочки та школи. І у всьому цьому процесі важливо, щоб навіть відкривши для себе купу нових можливостей, повернулись на навчання до наших вишів студенти, молодь, підприємці, родини – розвивали бізнес, українську економіку, аби всі мали відчуття безпеки на своїй рідній землі.