007.jpg

Шість міст України: Суми, Одеса, Луцьк, Вінниця, Павлоград та Мелітополь разом долають випробування війною з росією.

Координатор національної мережі ICC-UA Ксенія РУБІКОНДО ініціювала онлайн-зустріч місцевих координаторів у рамках Днів Європи в Україні саме у День вишиванки, яка додає сил та підтримує бойовий дух усіх, хто вболіває за Україну. Від початку масштабного вторгнення ворога представник Ради Європи надає підтримку громадам українських міст: коштами, гуманітарною допомогою, інвестиційними вкладеннями в реалізацію проєктів, спрямованих на гострі потреби людей.

Під час зустрічі координатор від Сум, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН розповіла про блокування та обстріли міста, безпрецедентний його захист, зелені коридори, по яких першими евакуювали іноземних студентів з трьох провідних сумських вишів, про досвід надання гуманітарної допомоги, в якій активну участь беруть практично всі національні меншини міста, про інформаційний та комунікативні фронти, які гідно тримають оборону.

Окупований рашистами Мелітополь вразив розповіддю про насадження в місті радянського режиму та утиски громадянських прав містян.

Одеса поділилася розповіддю про мінування території, ракетні обстріли та переможні настрої одеситів.

Павлоград теж вправляється з викликами, шахтарі працюють у дві зміни.icc 2

Луцьк та Вінниця висловили готовність і далі допомагати вимушено переміщеним особам, зважаючи на те, що нині осіб з таким статусом збільшилося в рази.

Сумська міська рада, управління освіти та науки за сприяння координатора Національної мережі інтеркультурних міст України Ксенії Рубікондо реалізовують проєкт «Мовний фронт», спрямований на викорінення мовних стереотипів та звичок, вивчення української мови та побутове її вживання, що має вагоме значення в Сумах, де значний відсоток мешканців не може подолати мовний бар’єр і у щоденному вжитку перейти на рідну українську мову.

Серед планів учасників мережі ICC-UA – не зупинятися, шукати нові шляхи співробітництва, поширювати в Європі інформацію щодо ситуації в Україні, яка сьогодні зі зброєю в руках, з неймовірними втратами відстоює волю, громадянські права та свободи – власне, європейські цінності, які сповідує європейська спільнота.