006.jpg

Підпорядковані управлінню охорони здоров'я лікувальні заклади продовжують працювати в режимі підвищеної готовності та надавати пацієнтам, у тому числі з COVID-19, необхідну медичну допомогу.

Як повідомила під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ головний спеціаліст управління охорони здоров'я Наталія КІПЕНКО, станом на понеділок, 30 травня, в стаціонарах міських лікарень перебувають 1173 пацієнти, серед яких 94 дитини. Лікування від COVID-19 проходять 26 дорослих (20 потребують кисневої підтримки, у тому числі дев’ять – інтенсивної терапії, шість – підключені до апаратів СІПАП), а також 11 дітей, що мають підозру на хворобу.

Попри зниження захворюваності на COVID-19, що спостерігалося минулого тижня (недугу діагностували у 36 осіб, серед яких дитина, тоді як попереднього тижня зафіксували 63 нові випадки), зареєстрували викликаний перебігом хвороби летальний випадок.

«Коронавірус залишається, і зараз зручний час, щоб зробити щеплення. Вакцина Pfizer в наявності в усіх амбулаторіях міста» – зазначила посадовець.

Також Наталія Кіпенко повідомила про те, що в закладах медицини триває підготовка персоналу та господарства до роботи в осінньо-зимовий період.