Надрукувати
Перегляди: 1724

Переселенці зі Сходу та Півдня України мають право на щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.


Уповноваженим банком, який відкриває та обслуговує поточні рахунки, на які зараховується грошова допомога, а також який приймає документи, необхідні для призначення грошової допомоги у разі відкриття поточного рахунка визначено публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України».

Для отримання грошової допомоги представник сім’ї звертається до установи уповноваженого банку для відкриття поточного рахунка, пред’являє паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, та подає на адресу управління надання державної соціальної допомоги департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради заяву про надання грошової допомоги (для призначення грошової допомоги вперше) або заяву, в якій повідомляє про відсутність змін, що впливають на призначення грошової допомоги (у разі призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний строк), а також пред’являє довідки всіх членів сім’ї про взяття на облік осіб, які переміщуються, строк дії яких продовжено на наступний період.

У разі коли від банку надійшла заява про призначення грошової допомоги, до якої не додано всіх необхідних документів, управління надсилає представнику сім’ї повідомлення про перелік документів, які необхідно подати додатково.

Звернення до установи ПАТ «Державний ощадний банк України» здійснюється уповноваженим представником сім’ї за попередньою реєстрацією у контакт-центрі за телефоном (0 80) 021-080-0 з призначенням дати, часу та адреси установи банку.

Прийом документів для видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та прийому документів для призначення або подовження виплати грошової допомоги проводиться в громадській приймальні управління за адресою: вул. Харківська, буд. 35, кабінет 135, робочі місця № 13, № 14.

З 10 травня гості міста можуть також звертатися в управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми», яке розташоване за адресою: м. Суми, вул. Горького, 21, 1 поверх , кабінет 107.

З питань призначення грошової допомоги необхідно звертатись за телефоном «гарячої» лінії: (0542) 604-604, а з питань проведення виплати – 790-206.

Додамо, нині на обліку в управлінні перебуває 1949 сімей переселенців. Грошову допомогу отримують 1262 сім’ї (на 2122 особи). Публічним акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» з початку року надано 34 заяви для призначення грошової допомоги.