Надрукувати
Перегляди: 1665

11 травня у Сумах урочисто відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю-земляку Юрію ВЄТРОВУ, який загинув, захищаючи цілісність на незалежність України.


На шкільному подвір’ї зібралися учнівський та педагогічний колектив навчального закладу, рідні, друзі, ті, хто особисто знав Героя, військові побратими та представники міської влади.

 

Заступник міського голови Степан ПАК висловив співчуття матері загиблого Юрія Вєтрова Валентині Степанівні та подякував від імені всієї сумської громади за те, що вона зростила такого відважного сина, справжнього патріота, а потім звернувся і до школярів: «Є філософська істина, яка стверджує, що все, що нас оточує, впливає на нашу свідомість. Тож нехай ця меморіальна дошка, яку ми сьогодні відкриваємо, щоранку нагадує вам про подвиг простого сумчанина, який віддав своє життя за те, аби ви жили під мирним небом».

Всі присутні вшанували пам'ять про Героя хвилиною мовчання, після чого мали можливість виступи всі, хто знав, яким був Юрій Вєтров, навчаючись у школі. Вчителі говорять, що будучи учнем, він був добре фізично загартований та любив справедливість.

Багато теплих слів лунали на адресу полеглого захисника, але лейтмотивом заходу був заклик до молодого покоління цінувати свободу, яка такою страшною ціною нині дістається нашим хлопцям на Сході України.

До меморіальної дошки школярі поклали квіти та поставили лампадки.