Надрукувати
Перегляди: 848

У Сумах завершилися мовні онлайн-курси з української, які проходили протягом травня–червня за ініціативи Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Головним завданням було допомогти охочим при переході на українську мову, підтримати в бажанні змінити мову окупанта на українську. Учасниками навчання стало близько 500 сум’ян.

До проведення курсів долучилися вчителі української мови Галина КУЗНЕЦОВА (ЦПРПП СМР, ЗОШ № 4), Галина РОГАЧОВА (НВК № 16), Наталія ФІЛІППОВА (ССШ № 10), Анна ВОЙТЕНКО (ССШ № 10), Світлана ГОНЧАРЕНКО (ЗОШ № 15), Наталія ЛЕВЕНЕЦь (ЗЗСО № 21), Наталія СЕРГІЄНКО (ЗОШ № 15), Маргарита ШКАРЛАТ (ЗЗСО № 26), які заохочували слухачів вивчати рідну мову, відкривали її скарби та закохували в її красу, робили навчання не тільки корисним, а й приємним.

Під час онлайн-взаємодії в режимі реального часу на платформі Google Meet та при перегляді трансляцій на ютуб-каналі сум’яни опрацьовували мовні теми, опановували мовний етикет, виконували вікторини, опитування, тести, інтерактивні вправи, писали мінітвори, читали поезії. Обов’язковим було виконання домашніх завдань. А найголовніше – на заняттях завжди панували взаємодія, позитив, жага до знань, взаємопідтримка, бажання розвиватися та вдосконалюватися.

«Понад 3 тисяч переглядів стримів 17 занять мовних курсів на платформі ютуб, активність трьохсот слухачів у телеграм-каналі «Суми. Мовні курси для населення» свідчать про зацікавленість, прагнення навчитися правильно говорити співучою й мелодійною українською мовою, дізнатися нове, – зазначають у Центр професійного розвитку педагогічних працівників. – Сум’яни, спілкуймося українською. Мова – це зброя, тож використання саме такої зброї наближає перемогу. Сьогодні на кожному з нас лежить відповідальність за долю української мови. Любімо, вивчаймо й шануймо її».

Учасники мовних курсів склали підсумкове тестування та отримали сертифікати.