004.jpg

Очільник Сумської міської тергромади Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у «круглому столі» на тему: «Разом з Україною: механізми взаємодії органів місцевої та регіональної влади у воєнний час».

У ході зустрічі в форматі онлайн присутні мали змогу обмінятися досвідом і практиками взаємодопомоги між українськими громадами, а також прикладами взаємодії з іншими муніципалітетами Європи.

Олександр Лисенко відзначив, що тема актуальна та потрібна для Сумської МТГ: «Це дійсно важлива для нас тема — механізм взаємодії місцевої та регіональної влади. Бо тільки об’єднавши зусилля ми можемо і подолати ворога, і подолати всі ті негаразди, які у нас після бойових дій залишаються».

Посадовець зазначив, що наразі влада Сум має три основні пріоритети роботи, серед яких: підвищення обороноздатності, збереження життєвоважливої інфраструктури, відновлення усього, що було пошкоджено країною-окупантом. Саме тому він акцентував на важливості підтримки з боку керівництва держави та всіх партнерів.

«Ми багато чого ініціюємо, але хочу, щоб нас також і підтримували в цьому, і дійсно допомагали тим хто хоче працювати, хто працює, і хто реальні речі робить. Шукаємо іноземних партнерів, шукаємо фонди, шукаємо підтримку, всі працюємо над тим, щоб це у нас було не тільки коштом державного чи міського бюджету. Адже розуміємо, що, об’єднавши зусилля, ми можемо швидко відновлюватися та підтримувати та обороноздатність, і інфраструктуру, і всі пошкодження, які у нас зараз є», - зазначив Олександр Лисенко.

Захід відбувся при безпосередній участі в організації Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи спільно з Асоціації міст України та муніципалітету Зіндельфінгена (Німеччина).