006.jpg

Очільник сумської громади Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з заступником керівника Офісу Президента України Кирилом ТИМОШЕНКОМ, який у рамках робочого візиту відвідав Суми.

Заступника керівника Офісу Президента України супроводжували голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ та народний депутат України Михайло АНАНЧЕНКО. Головною темою зустрічі було відновлення житла, пошкодженого унаслідок війни росії проти мирного населення України. Олександр Лисенко повідомив, що в Сумах ця робота вже ведеться, – спочатку працювала комісія, яка здійснила обстеження помешкань, а зараз проводяться поточні ремонти. Також удалося поспілкуватися з мешканцями одного з постраждалих будинків, де вже завершується встановлення вікон.

«Нам важливо, аби всі, хто проводив якісь роботи в будинках самостійно, – отримали компенсацію. Решті намагаємося проводити всі необхідні ремонтні роботи якомога швидше, адже скоро зима, маємо бути готовими до зниження температур», – сказав Олександр Лисенко.

Кирило Тимошенко після спілкування з мешканцями пошкоджених будинків, де проводиться відновлення, відзначив якість виконаних робіт та оперативність усіх гілок влади в цьому процесі.

Окрім того, заступник керівника Офісу Президента України, який також є координатором програми розвитку інфраструктури «Велике будівництво», відвідав новозбудований дитячий садок у Сумах. Частина коштів для зведення цього закладу дошкільної освіти була виділена за вищезгаданою програмою.

Насамкінець учасники зустрічі обговорили подальшу роботу в напрямку відновлення зруйнованих або пошкоджених об’єктів інфраструктури та проєкти, які доречно буде реалізувати після перемоги.