002.jpg

Представники Сумської міської територіальної громади відвідали фестиваль «Спільний центр миру «Целлє – Суми» та освітній фестиваль «Мистецтво вчитися та жити разом», що проходили в однойменному німецькому місті-партнері Сум.

У рамках фестивалю відбулася зустріч з представниками адміністрацій міст-побратимів, на якій обговорили ще тіснішу співпрацю між двома міськими адміністраціями та організацію чергового конвою гуманітарної допомоги до Сум.

Протягом двох інтенсивних днів учасники розглянули багато ідей та моделей подальшої допомоги, напрямки кооперації у сфері освіти тощо. Відбулися лекції, воркшопи, дискусії, які організовували німецькі партнери.

Усі витрати для учасників фестивалю з Сум повністю покрило Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини.

Нагадуємо, що проєкт «Urban X-Change Network» реалізовується у співпраці з Інститутом міжнародного співробітництва Німецької асоціації освіти дорослих (DVV), Німецької асоціації освіти дорослих (DVV International), за фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Його мета – активізація та розширення партнерств міст-побратимів за допомогою активної участі центрів освіти дорослих, органів місцевого самоврядування та організацій громадянського суспільства. Торік у рамках проєкту було обрано дві пари міст-ппартнерів із Німеччини та України: Лейпциг – Київ, Целлє – Суми. Було спільно розроблено план заходів представниками партнерських міст і центрів освіти дорослих та їх фінансування в межах проєкту. Планується у 2022–2023 роках перерахувати інституціям освіти дорослих кошти у розмірі 57000 євро на кожне партнерство міст (4 600 євро у 2022 році, 11400 євро у 2023 році) для реалізації проєктної діяльності в рамках узгодженої тематики.