005.jpg

14 травня у Сумах розпочнеться Фестиваль молодіжної творчості «Студентська весна-2016», який покликаний зберегти національну культуру, посприяти розвитку та популяризації художньої творчості студентів, надання можливості кожному реалізувати свої здібності.


Участь у ньому візьмуть творчі колективи та окремі виконавці, які є студентами вищих навчальних закладів міста І-ІV рівнів акредитації.

До уваги глядачів студенти представлять вокальні номери з класичної, народної та сучасної хореографії, театрального мистецтва, оригінального жанру, а також СТЕМу (студентський театр естрадних мініатюр), художнього читання. А от найкращих обиратимуть за наступними критеріями: виконавська майстерність, сценічна культура та оформлення; артистичність та оригінальність виконання; відповідність репертуару можливостям колективу; відображення студентської тематики.

Змагатимуться колективи у два етапи: I – відбірковий (звітний концерт творчої молоді по вузах); II – міський гала-концерт.

Організатори говорять, що за мету поставлено розвинути усі види та жанри мистецтва серед студентської молоді, створити нові та підтримати існуючі творчі гуртки та колективи.

Серед інших пріоритетів - підвищення уваги до студентської самодіяльної творчості з боку адміністрації вищих навчальних закладів, спеціалізованих установ, закладів культури, творчих об’єднань, а також підвищення художнього рівня студентського мистецтва.

Усіх охочих весело провести час чекають у парку відпочинку ім. І.М. Кожедуба цієї суботи.

План заходу