004.jpg

Представники влади громади поспілкувалися з сім’ями загиблих (померлих) захисників України.

Зустрічі відбулися у вівторок і середу, 2 і 3 серпня, на базі КУ «Центр учасників бойових дій». На них були присутні очільник громади Олександр ЛИСЕНКО, його заступник Віра МОТРЕЧКО, директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК, працівники Центру учасників бойових дій, територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Олександр Лисенко наголосив на тому, що керівництво громади не залишається й не залишиться осторонь від проблем та потреб членів сімей загиблих (померлих) захисників України й надалі вживатиме заходів для належного захисту та підтримки такої категорії громадян: «Ви завжди можете розраховувати на підтримку влади та громади. Те, що довелося пережити родинам військових, – це наша спільна втрата. Тому ми зі свого боку зробимо все, аби допомогти цій категорії громадян».

Представники влади та військовики звернули увагу присутніх на допомогу, за якою можуть звернутися члени сімей загиблих. Торкнулися питань оформлення пільг та допомог, передбачених державними та місцевими соціальними програмами, надання психологічної допомоги.

Окремо сумські посадовці розповіли про основні напрямки програми «Соціальна підтримка захисників України та членів їх сімей», що розроблена та фінансується за рахунок коштів громади, та відповідно до якої надаються додаткові соціальні гарантії, пільги та допомоги не тільки захисникам України, а й членам їхніх сімей, а також членам сімей загиблих (померлих) захисників України.

Виконуюча обов’язки директора КУ «Центр учасників бойових дій» Ніна ГАНЖА ознайомила присутніх з основними напрямками роботи установи в період воєнного часу.

Рідні загиблих захисників України порушили питання щодо визнання добровольців військовослужбовцями, встановлення місця знаходження зниклих безвісти тощо. Усі звернення рідних захисників України зафіксували. Ті, вирішення яких у компетенції місцевого самоврядування, розглянуть відповідні структурні підрозділи міської ради, решту спрямують до компетентних органів.

Як повідомили в департаменті соціального захисту населення, до кінця тижня всім членам сімей загиблих (померлих) захисників України будуть вручені продуктові набори, що сформовані та надані Першим Сумським гуманітарним штабом спільно з некомерційною гуманітарно-продовольчою організацією World Central Kitchen, та допомога від благодійної організації AVSI.

***

Приєднуйтеся: