005.jpg

Про це під час наради при міністрові розвитку громад та територій України Олексію ЧЕРНИШОВУ повідомив очільник Сумської МТГ Олександр ЛИСЕНКО.

Найперше, про що говорили, то це готовність теплогенеруючих компаній до опалювального сезону 2022–2023 роках. Олександр Лисенко сказав, що робота ведеться відповідно до планів без відхилень. Окрім того, наразі опрацьовуються можливості роботи з використанням альтернативних видів палива.

Олексій Чернишов наголосив на необхідності моделювання різних «стрес-сценаріїв», щоб мешканці громади у разі активних бойових дій та обстрілів критичної інфраструктури мали можливість бути з усіма необхідними комунальними послугами. Також він акцентував увагу на обстеженні об’єктів, які мають незалежне теплопостачання, аби мати змогу їх використовувати у разі необхідності.

Голова Сумської МТГ сказав, що заплановано проводити також і роз’яснювальну роботу з населенням щодо заощадження енергії та тепла: «Ми щорічно завчасно готуємося до наступного опалювального сезону. Робота ведеться і з теплогенеруючими компаніями, і з компаніями, які обслуговують багатоквартирні будинки. Зараз будемо значну увагу приділяти тому, аби сумчани та жителі громади економно споживали тепло та енергію. Це позитивно позначиться не тільки на «гаманцях», а і допоможе знизити навантаження на потужності».

Насамкінець під час наради було порушене питання облаштування пунктів обігріву на території всієї громади. Це повинні бути такі локації, які могли б використовуватися у випадку непередбачуваних ситуацій з теплопостачанням.

За підсумками наради з міністром розвитку громад та територій України очільником громади Олександром Лисенком були надані доручення керівнику профільного департаменту.

***

Приєднуйтеся: