003.jpg

Нейрохірургічна служба КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» освоїла новий напрямок: заміна міжхребцевого диска імплантатом.

Директор лікувального закладу Володимир ПОЦЕЛУЄВ сказав, що розвиток нейрохірургічної служби відбувається шляхом зміцнення матеріально-технічної бази та потужностей кадрового потенціалу: «Вперше за історію лікарні зроблено ряд операцій зі встановлення імплантатів у шийний відділ хребта, міжхребцевий штучний диск. Операції проходять вдало і ми будемо й надалі впроваджувати їх».

Лікарі зазначають, що такі операції належать до найвищого рівня складності.

«Операції відбулись у штатному режимі, хворі почувають себе добре. Їм були встановлені штучні міжхребцеві диски», – повідомив керівник нейрохірургічної служби лікарні Владислав КРИГІН.

Під час таких хірургічних втручань лікарі видаляють міжхребцевий диск і встановлюють на його місце імплантат, завдяки чому вдається відновити функції опорно-рухового апарату, втрачені під час захворювання. Для цього застосовують обладнання, яке було придбане протягом останніх трьох місяців медичною установою.

Володимир Поцелуєв додав, що нарощувати потужності в лікарні планують і надалі, адже Сумська обласна госпітальна рада визнала її одним з трьох основних медичних закладів міста Суми: «Це погоджено з міським головою, з депутатами міськради. Госпітальна рада запропонувала створити три кластерні лікарні – серед них і наша в об’єднанні з міською лікарнею №5».

Найближчим часом у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» будуть працювати над подальшим розвитком судинної, нейрохірургічної та травматологічної служб. А наразі всі прооперовані в нейрохірургії пацієнти вже проходять реабілітацію.

***

Приєднуйтеся: