006.jpg

Члени добровольчого формування Сумської міської ТГ № 1 (ДФТГ № 1) від перших днів вторгнення росії стали на захист громади й досі вартують безпеку її жителів.

Керівник ДФТГ № 1 Яків ВЕНЗИК розповів, що їхнє формування було утворене відразу після початку повномасштабної війни з росією – 25 лютого. Того ж дня вже виконували й перші бойові завдання. Спочатку до складу ДФТГ ввійшли добровольці з-поміж мисливців. А зараз боронять нашу громаду люди різних професій, які не змогли стояти осторонь у важкий для всіх час.

Наразі члени добровольчого формування виконують такі завдання: перевіряють документи у населення, вантажі, які ввозяться на територію громади. Окрім того, добробати продовжують облаштовувати свої позиції. Допомагає в цьому влада громади, яка з перших днів війни працює над забезпеченням ДФТГ усім необхідним.

Яків Вензик подякував владі громади за те, що знайшли можливості виплачувати щомісячну допомогу членам добровольчих формувань, надати пільги на проїзд у транспорті та комунальні послуги.

Він подякував усім небайдужим сумчанам, волонтерам, які продовжують допомагати всім військовим, віддаючи іноді останнє.

***

Приєднуйтеся: