001.jpg

З 5 травня по 30 червня поточного року серед сумчан триває весняний призов на строкову службу в лавах Збройних Сил України.


Після набрання чинності Указу Президента України щодо проведення чергового призову, призовники, яким надійшла повістка районного (міського) військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці.

Якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний термін з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України. Але у разі неявки призовника без поважних причин за викликом районного (міського) військового комісаріату на призовну комісію передбачена адміністративна відповідальність згідно Кодексу України “Про адміністративні правопорушення”, статті №210 “Порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу”.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті або частиною першою статті 211 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Надалі - до кримінальної відповідальності згідно Кримінального Кодексу України.

У зв’язку із цим сумчан закликають виконати свій чоловічий та громадянський обов’язок, що також допоможе уникнути проблем із Законом. Для цього містяни призовного віку мають з’явитися до Сумського міського військового комісаріату за адресою: м. Суми, вул. Г.Кондратьєва, 157, каб. № 401. Із собою необхідно мати паспорт та приписне свідоцтво.