0010.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про роботу галузі за минулий тиждень.

Посадовець повідомила, що галузь продовжувала працювати в режимі підвищеної готовності. На стаціонарному лікуванні перебували 1228 осіб, серед яких 167 дітей. Лікарні мали все необхідне для надання медичної допомоги цим хворим.

Щодо ситуації з COVID-19, то, за словами Олени Чумаченко, спостерігається тенденція до погіршення. Минулий тиждень приніс 130 нових випадків, у 14 з них хворобу виявили у дітей.

У стаціонарах закладів охорони здоров’я громади від цієї недуги наразі лікуються 28 дорослих (22 потребують кисневої терапії, п’ятеро – потрапили до відділення інтенсивної терапії) та троє дітей.

У КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» проходять лікування 12 сумчан (всі потребують кисневої терапії, один хворий перебуває в реанімації).

Також під час апаратної наради Олена Чумаченко повідомила про те, що на виконання доручення очільника громади, управління охорони здоров’я опрацьовує питання переведення підпорядкованих закладів на альтернативні джерела опалення. До цієї роботи долучили фахівців відповідного профілю, котрі цього тижня мають надати свої висновки по обстеженню лікарень і запропонувати власне бачення ситуації.

***

Приєднуйтеся: