002.jpg

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, що відбулося в Сумах.

Присутні, серед яких були керівники різних структур і відомств, розглянули питання виявлення та розслідування воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочинів геноциду на територіях, які перебували під окупацією; відбудови постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації громад; протидії домашньому насильству, обумовленому посттравматичними розладами. Також представники Комітету з перших вуст почули про те, як добровольці захищали Сумщину від окупанта. Окрім цього, законодавці поцікавилися нагальними питаннями громад області, що потребують вирішення на рівні держави.

Олександр Лисенко подякував членам Комітету та особисто депутату Верховної Ради Михайлові АНАНЧЕНКУ за те, обрали для першого від 24 лютого виїзного засідання  Суми.

Розповідаючи про ситуацію в громаді, посадовець повідомив, що триває усунення пошкоджень, яких зазнали під час бойових дій критична інфраструктура та житловий фонд.

Користуючись нагодою, очільник Сумської МТГ звернувся з проханням внести зміни до Постанови Кабінету Міністрів України № 590, яка визначає порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану з тим, аби можна було продовжити важливе для сумчан будівництво полігону для складування ТПВ. Також Олександр Лисенко запропонував розглянути можливість спрощення процедури надання допомоги добровольчим формуванням коштом бюджету громади.

***

Приєднуйтеся: