Надрукувати
Перегляди: 2186

Керівник добровольчого формування Сумської МТГ № 3 Володимир БІЦАК розповів про оборону громади добробатами, а також бойові задачі і побут бійців.

Першочергово Володимир Біцак сказав, що, як і більшість українців, став на захист своєї країни в перший день повномасштабного вторгнення росії. На жаль, зброї вистачило не всім, тому ухвалив рішення зібрати свій підрозділ, який уже згодом увійшов до складу 3-го ДФТГ. Першим завданням, яке чоловіки обрали для себе, це приготувати якомога більшу кількість «коктейлів Молотова». І вже на ранок 26 лютого у підрозділі була певна кількість зброї, з якою і стали на захист рідного міста.

Вже згодом Володимир Біцак разом із побратимами назвали себе підрозділом матеріально-технічного забезпечення, допомагаючи всім у тому, що було необхідно. Керівник ДФТГ розповів, що спочатку вони працювали відокремлено, а згодом надійшла пропозиція об’єднатися з одним із добровольчих формувань. На спільному зібранні ухвалили рішення позитивно відреагувати на таке запрошення. Через деякий час Володимир Біцак очолив добробатів 3-го ДФТГ, тоді й почали активно працювати не тільки над виконанням бойових завдань, а й над громадськими проєктами та над популяризацією іміджу оборонців громади.

Наразі у добровольчому формуванні Сумської міської територіальної громади № 3 є власна сторінка Facebook, прапор, власний гімн, який планують покласти на музику. Як і решта добробатівців, першочергово трудяться над тим, аби зміцнювати свої позиції, укріплювати блокпости. Міська влада для цього надає всі необхідні матеріали, а також щомісячно з бюджету громади виплачують матеріальну допомогу, компенсацію на сплату комунальних послуг, було закуплено форму, виплачено по дві тис. грн на закупку зимового взуття. Також оборонці мають змогу користуватися безоплатним проїздом у міському комунальному транспорті.

Окремо добробатівці дякують всім, хто допомагає їм і морально, і матеріально. Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО передав автомобіль членам ДФТГ автомобіль для кращого виконання поставлених завдань. Окрім того, бійці плідно співпрацюють з різними фондами та організаціями, запрошують волонтерів, міжнародних журналістів та експертів.

Насамкінець Володимир Біцак повідомив, що оборонці ДФТГ № 3 поза політикою, а працюють для захисту громади від ворога. Хоча й не забувають про популяризацію добробатівської діяльності – нещодавно одне з рекламних агентств міста запропонувало розмістити соціальну рекламу містом, тому тепер наших захисників можна бачити на рекламних носіях на території громади.

Сумські добробати дякують всім жителям громади за їхню патріотичну позицію та бажають миру й перемоги напередодні важливих державних свят – Дня Прапора України та Дня Незалежності України.

***

Приєднуйтеся: