002.jpg

Відбулася нарада під головуванням очільника обласної військової адміністрації щодо відновлення пошкоджених об’єктів внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією рф, у якій взяв участь очільник громади Олександр ЛИСЕНКО.

На нараді також були присутні голова Сумської обласної ради, голови інших громад, представники районних військових адміністрацій та представники структурних підрозділів Сумської ОДА.

Громади Сумщини мають спільну задачу – пришвидшити процес відбудови критичної інфраструктури, будівель соціального призначення, які є важливими для життєдіяльності або були пошкоджені чи зруйновані внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією рф.

Громади Сумської області наразі надають проєкти по відновленню об’єктів, які плануються реалізувати за рахунок субвенції в межах «Програми з відновлення України» від Європейського інвестиційного банку.

Перший відбір проєктів для фінансування за кредитні кошти здійснюється на суму не більше 200 млн євро. Пріоритетність надається будівництву громадських будівель, реконструкції чи капітальному ремонту критичної інфраструктури, реконструкції чи капітальному ремонту будівель для забезпечення житлом ВПО або осіб, які втратили його внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією рф. Перевага надається деокупованим територіям, до яких входить Сумська область, а потім опорним регіонам.

Очільник громади Олександр Лисенко зазначив, що від Сумської громади планується подати 11 проєктів по відновленню критичної та соціальної інфраструктури, що будуть реалізовуватися за рахунок місцевого та державного бюджетів. Відповідні проєкти нададуть до Сумської ОДА згодом.

Загалом станом на 25 серпня від Сумської області є 47 проєктів, які зараз доопрацьовуються. Дедлайн подачі – 2 вересня.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет

***

Приєднуйтеся: