007.jpg

Представники міської влади у День знань привітали учнів Сумської МТГ, які набрали по 200 балів з національного мультипредметного тесту (НМТ), який проводився цьогоріч вперше замість ЗНО.

На свято завітали та відзначили учнів очільник громади Олександр ЛИСЕНКО, заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ та начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА.

«Я надзвичайно пишаюся нашими учнями та вчителями. У такий важкий для країни час ви змогли показати високий рівень викладання та здобування знань. Я вдячний усім освітянам, які створили сприятливі умови для навчання нашим дітям. Той рівень, який сьогодні показали випускники шкіл, є дуже достойним. Я захоплююсь, наскільки молоді сумчани старанні, розумні та кмітливі. Ви – наша гордість! І мені дуже приємно, що наша громада має такі досягнення. Це заслуга кожного учня, батьків та вчителів. Я переконаний, що з таким розумним і наполегливим поколінням ми обов’язково переможемо», – зазначив очільник громади Олександр Лисенко.

Незважаючи на всі труднощі в освітньому процесі, цього року випускники шкіл Сумської МТГ продемонстрували гідні результати зі складання підсумкових іспитів. 102 учні набрали по 200 балів з національного мультипредметного тесту (НМТ).

«Під час освітнього процесу ми стикаємося з різними обставинами. Минулоріч діти навчалися під час коронавірусної інфекції, зараз – під час війни в країні. Психологічно це дуже важко, але наші учні мають бажання здобувати знання і показують гідні результати. Я вважаю, що без наполегливості дітей, підтримки їхніх батьків та професіоналізму вчителів наша громада не мала б таких досягнень», – зауважив заступник міського голови Станіслав Поляков.

Варто зазначити, що мультипредметний тест на найвищому рівні з усіх трьох предметів написали сім учнів Сумської МТГ, отримали 200 балів з двох предметів 18 учнів.

Начальник управління освіти і науки подякувала учням за працелюбність, старанність, жагу до знань та силу волі, батькам і наставникам – за підтримку та віру у своїх дітей. Неля Вербицька побажала юним відмінникам миру, успіхів та наснаги у подальшому навчанні.

У подарунок талановита молодь отримала по книжці «Мої Суми», у якій викладена вся історія рідного їм міста.

***

Приєднуйтеся: