Надрукувати
Перегляди: 872

У 2012 році на початку вересня було ухвалено ЗУ «Про адміністративні послуги», за яким працює і сумський ЦНАП, досягнувши неабияких результатів у своїй роботі.

Загалом Закон України «Про адміністративні послуги» визначив суть таких понять як «адміністративні послуги», «суб’єкт надання адміністративних послуг», «суб’єкт звернень», «адміністратор», «центр надання адміністративних послуг» та інші.

Начальник управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла СТРИЖОВА сказала, що у Сумах ЦНАП було створено ще до ухвалення Закону України – 3 травня 2012 року. Тоді в цьому структурному підрозділі працювало лише 13 осіб, які надавали 87 послуг. Наразі населення може отримати 428 різноманітних послуг, які надають 99 працівників управління. У період дії воєнного стану запроваджено надання 265 послуг.

Окрім того, в управлінні працюють і залучені з інших структурних підрозділів міської ради посадовці, які надають різні послуги за своїм профілем. Це і представники департаменту соціального захисту населення, КП «Міськводоканал», ТОВ «Міський єдиний інформаційно-розрахунковий центр», Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області. Також на період воєнного стану в ЦНАПі можна отримати безоплатну правову допомогу.

«Якщо говорити про те, скільки послуг ми надаємо за день, за рік – то це значні обсяги. У зв’язку з війною, на жаль, похвалитися значними результатами не можемо. Адже майже місяць ми не працювали взагалі, потім були вимкнені реєстри. Тому починали працювати з маленькою кількістю населення. Наразі ж лише по наданню послуги щодо паспортних документів щодня звертаються близько 500 осіб – це і подача документів, і видача паспортів, і консультації. Майже всі послуги, які надали до війни, ми відновили. Окрім реєстрації місця проживання і витягу з Державного земельного кадастру. Працюємо над тим, аби, використовуючи власні реєстри, надавати і ці послуги», – повідомила Алла Стрижова.

Наразі призупинений прийом мешканців у територіальних підрозділах ЦНАП (вул. Р. Атаманюка та вул. Г. Кондратьєва), проте є віддалені робочі місця працівників ЦНАП у Великочернеччинському, Стецьківському, Піщанському старостинських округах.

За повних вісім місяців поточного року в управлінні було надано 105585 послуг. Також за аналогічний період поточного року до бюджетів різних рівнів надійшло 9,451 млн грн за надання різних видів адмінпослуг.

***

Приєднуйтеся: